Hjælp din kat, hvis den udvikler allergi

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Allergi, Katte, Kattetilbehør, Sundhed, Tilbehør, Velvære | Tags: , , , , , , ,
Katte behøver ikke leve med allergi (foto lavprisdyrehandel.dk)

Hold din akt sund ved at undgå allergi (foto: petworld-vet.dk)

Hvis er en garvet katteejer, er du sikkert bekendt med, at katte kan udvikle allergi over for nogle af de ingredienser, der hyppigt forekommer i deres kattemad. Hvis du først for nyligt har erhvervet dig en kat, kan det måske komme bag på dig. Men katte kan faktisk – ligesom mennesker – blive allergiske over for visse ting. Som katteejer har du ansvaret for, at de får den rette kost, som de også tåler. Da du – det meste af tiden – er den eneste kilde til mad, katten har, er det op til dig at fodre den med mad, der er varieret, sundt og dækker dens behov. Det er ofte kornprodukter, der indgår i det meste hundefoder og kattemad, som katten bliver allergisk overfor. Den vil udvise symptomer som uregelmæssig og tynd afføring samt mavesmerter. Du vil sikkert meget nødigt se din kat i den tilstand, da du muligvis betragter den som en integreret del af familien. Det er derfor vigtigt, at du hurtigt griber ind, hvis du har mistanke om, at din kat har allergi. Det er heldigvis ikke ret vanskeligt at rette op på.

En kat med allergi trives ikke, grib hurtigt ind, hvis den udviser symptomer

Hvis du finder ud af, at din kat har allergi eller er intolerant, skal du hurtigst muligt sætte den på en speciel diæt. Det lyder omfattende, men kræver heldigvis ikke andet, en at du køber noget kattemad, der er lavet til katte med allergi. Der findes et hav af kattemad til katte med allergi, så det bliver ikke noget problem. Du kan med fordel finde en kvalitetsfoder, der indeholder udvalgte proteinkilder og kulhydrater. På den måde vil din kat slet ikke bemærke, at du har skiftet dens vante kattemad ud – den vil snarere elske dig for det! Kig efter kattemad, der reducerer intolerance overfor næringsstoffer.

Klik her, hvis din kat har allergi

Du kan læse mere om katte med allergi her:

Allergi kat symptomer kan kureres øjeblikkeligt

Der er mange muligheder for at forebygge allergi hos en kat

Leave a Comment