Har din kat allergi? Så kan problemet afhjælpes

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Foder, Haven, Katte | Tags: , , , , ,
Pas godt på din kat (foto petwordvet.dk)

Pas godt på din kat (foto petwordvet.dk)

En kat kan, ligesom mennesker, opleve allergiske reaktioner på omverden. Det kan være, at den er allergisk over for husstøvmider, pollen eller måske lopper, men uanset årsagen til allergien, så er det sikkert, at den generes meget heraf. Disse typer allergier skal oftest afhjælpes af dyrlægen, men det skal den type allergi, der opstår på grund af foder til gengæld ikke nødvendigvis.

 

Kattens allergi kan skyldes intolerance over for foder

For at finde frem til, hvad det præcist er, din kat er allergisk for, så kan du med fordel sætte den på en eliminationsdiæt, hvor du giver den proteinkilder, den ikke før har fået, i en lidt længere periode. Denne proteinkilde kan eksempelvis være hest eller kanin, og hvis katten oplever bedring heraf, så skal du dernæst give den sit gamle foder igen i et par uger, og hvis den oplever en allergisk reaktion derpå, så kan du konstatere, hvad den er allergisk overfor. Hvis din kat lider af foderintolerance, så er det nødvendigt, at finde frem til noget foder, som den kan trives med, og som ikke udløser dens allergi. Det kan eksempelvis være kattefoder, der reducerer intolerancen over for specifikke ingredienser og næringsstoffer såsom Royal Canin Hypoallergenic. Dette foder indeholder nemlig også specifikke typer proteinkilder, som mindsker risikoen for allergi.

 

Kattens allergi kan afhjælpes ved både våd- og tørfoder

Hvis katten skal trives på dens nye diæt og skal spise, som den gjorde inden foderskiftet, så er det nødvendigt, at du giver den noget foder, den kan lide. Det er vigtigt, at katten ikke holder op med at spise, som kan give helt nye problemer, og du bør derfor investere i kattens yndlingsfoder. Heldigvis findes foderet mod allergi i både tør- og vådfoder, hvorfor din kat med garanti vil kunne blive glad for det nye foder.

 

Kat allergi: Klik her for at finde midler, der kan afhjælpe din kats alle

 

Se mere:

En katteejer skal være opmærksom på katte allergi

Køb Royal Canin Hypoallergenic DR25 til dit kæledyr

Leave a Comment