Find det rette kaninbur til udendørsbrug

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Bur, Pels, Sundhed | Tags: , , ,
Et ideelt bur til marsvin og andre gnavere (foto lavprisdyrehandel.dk)

Et ideelt bur til marsvin og andre gnavere (foto lavprisdyrehandel.dk)

Hvis vi er heldige, kan vi en gang i mellem få lov til at se en hare hoppe ude på marken eller måske endda på den store græsplæne inde i byen, for de befinder sig egentlig bare, hvor de kan overleve. Hvis man så er endnu heldigere, kan man også få lov til at se vild kanin ude i den fri natur, for det er også dyr, der gerne lever frit. Derfor, hvis du allerede har, eller måske overvejer at anskaffe dig en kanin, så kan det være en rigtig god ide at sørge for, at den har et udendørs bur, den kan få lov til at bo i, når vi skriver juni, juli og august i kalenderen.

 

Et udendørskaninbur skal opfylde visse krav

Du kan også godt have din kanin til at bo udenfor hele året, men her er det bare nødvendigt at buret opfylder visse krav. Der skal være et aflukke, f.eks. et hus, så kaninen har mulighed for at søge læ for al slags vind og vejr. I kaninhuset skal der være halm eller hø, som kaninen kan putte sig i. Også når der er meget varmt, og solen bager, så kan kaninen også gå her ind for at søge skygge. Desuden skal en kanin, der bor udenfor hele året rundt også have mulighed for at kunne grave og bygge underjordiske gange og huler. Og det er jo her, der godt kan blive lidt bøvlet, for så snart en kanin begynder at grave gange under jorden, ja så kan den jo grave lange gange og faktisk ende med at blive helt væk fra sit, hjem så dette kan godt blive lidt problematisk.

 

Lad din kanin komme ud i et udendørsbur, når det er sommer

Derfor anbefales det, at når man holder kanin, at kaninen så bor i et bur indenfor i de kolde måneder og et udendørs bur, når det er varmere. Så får kaninen også en lidt varieret rytme, da den ikke er i det samme bur hele året rundt. Bare lige sørg for at skelettet til det udendørs bur ikke bare består af tag og vægge, men også en bund, så kaninen netop ikke kan begynde at grave sig væk under buret.

 

Klik her for at finde et godt kaninbur udendørs

 

Få flere ideer:

Kanin bure findes i alle størrelser

Hjælp din kat, hvis den udvikler allergi

Leave a Comment