Hundelopper skal behandles med det samme

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Hund, Hundesundhed, hundetilbehør, Loppemidler | Tags: , , , ,
Bayvantic gør det slut med lopper (foto petworld.dk)

Kom af med lopperne lige med det samme! (foto: billigdyrehandel.dk)

De fleste hundeejere har nok oplevet, at deres hund har fået besøg af lopper. Det er super irriterende og  ubehageligt for din hund. Derfor handler det om at behandle din hund med et loppemiddel, så snart de opdages, for ellers udvikler de sig hurtigt til mange flere.

Lopper kan leve i flere stadier, og derfor skal både loppeæg, loppelarver og de store voksne lopper dræbes med det samme. Der er flere måder, du kan bekæmpe lopper på. Du kan både anvende spray, pipetter, loppekam og halsbånd. Det er ligegyldigt, hvilken metode du anvender – det er vigtigste er blot, at den passer til dig og din hund.

Når du har behandlet din hund mod lopper, så er det vigtigt, at du fortsætter løbende med den forebyggende behandling. Ellers risikerer du, at din hund igen bliver angrebet af lopper, og det er hverken rart for dig eller hunden.

Det er vigtigt, at du er konsekvent, når du begynder på den forebyggende behandling mod lopper. De fleste præparater mod lopper skal gentages med 4 til 6 ugers interval for at give hunden den bedst mulige beskyttelse året rundt. Hvis du blot én enkelt gang glemmer at behandle hunden, så kan den risikere at blive angrebet af lopper, og så er I på den igen. Gør derfor dig selv og din hund en tjeneste og behandl mod lopper året rundt.

Find det loppemiddel, der passer til din hund

Det er vigtigt, at du finder det helt rette loppemiddel til din hund. Det kan nemlig være yderst skadeligt for din hund, hvis den får et forkert loppemiddel med en for høj dosis. Derfor skal du kigge godt efter vægtklassen, som står angivet forrest på loppemidlet, for at sikre at det passer til størrelsen på din hund.

Loppemidlerne er inddelt efter vægt, som også påvirker doseringen. Du kan få loppemidler, der virker til hunde, der vejer 2 kilo, og til hunde, der vejer 60 kilo. Der er altså et loppemiddel til enhver slags hund. Loppemidler må ikke bruges til hvalpe, der er under 8 uger gamle, men det passer også godt med, at du kan begynde den forebyggende loppebehandling, når du henter din hvalp.

Især hvad angår hvalpe, er det en god idé at starte den forbyggende behandling med det samme, da deres immunforsvar ikke er færdigudviklet ligesom en voksen hunds. Derfor kan det have alvorlige konsekvenser, hvis din hvalp bliver angrebet af lopper.

Hvis du gerne vil vide mere om hundelopper, så klik her

Se flere muligheder her:

Kom lopperne til livs med et loppehalsbånd

Loppebekæmpelse – kom af med lopperne én gang for alle

Leave a Comment