Hjælp din kat hvis den lider af katteallergi

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Allergi, Katte, Kattetilbehør, Sundhed | Tags: , ,
Loppemiddel til katte (foto: petworld.dk)

Det er ikke behageligt for din kat at have allergi (foto: petworld-vet.dk)

Når man hører ordet katteallergi, tænker man måske først og fremmest på, at det er fordi et menneske har allergi over for en kat. Men rent faktisk kan en kat også selv have allergi over for forskellige ting, hvilket desværre ikke er noget dens ejer så ofte er opmærksom på. Og det er der en grund til, da det kan være rigtig svært at få øje på. Hvis man ikke altid lægger så meget mærke til sin kats mønstre og rytmer, kan man nemlig let komme til at overse, at den lider af en form for allergi. Det er dog vigtigt, at man er meget opmærksom på det, da det har stor indflydelse på, hvor stor livskvalitet din kat har, og på hvordan din kat opfører sig over for dig selv, din familie og fremmede mennesker.

Katteallergi er mere udbredt end man tror

Hvis du derfor har en kat, er det en rigtig god ide, at begynde at holde lidt ekstra øje med dens adfærd. Fordi katteallergi kan være så svært at få øje på, er det nemlig en betydeligt mere udbredt lidelse hos katte, end mange tror. Du skal eksempelvis holde øje med, hvorvidt den ofte klør sig selv nogle bestemte steder i pelsen og om den eksempelvis har sår på kroppen. Det er også vigtigt at du holder øje med dens drikke- og spisemønstre, da den eksempelvis kan have allergi over for det foder, som den får.

Mange løsninger på katteallergi

Og der er ingen grund til ikke at gøre det, for opdager du at din kat lider af allergi, findes der et hav af forskellige løsninger, som man kan tage i brug. Hvis din kat eksempelvis lider af foderallergi, kan du udskifte dens foder med specielt allergivenligt foder, som vil give din kat lysten til at spise tilbage.

Se forskellige løsninger til katteallergi her

Se mere om katteallergi her:

Anvend trygt allergi kat medicin, når din kat har allergi

Allergi kat symptomer kan kureres øjeblikkeligt

 

Leave a Comment