Gør din kat glad og giv det et kradsebræt

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Katte, Kattetilbehør, Tilbehør | Tags: , , , , ,
Katte behøver ikke leve med allergi (foto lavprisdyrehandel.dk)

Katte behøver et kradsebræt  (foto: petworld.dk)

En glad kat er også en aktiv kat. Selvom du måske mest ser din kat ligge og dase på en solplet i vinduet eller laden, så tag ikke fejl af den. Om natten føjter den rundt i naturen eller nabolaget og nyder sin frihed. Katten har brug for denne type frihed. Den har ikke på samme måde som hunden, svoret evigt troskab til sin ejer og har brug for at være sig selv. Din kat har derfor også brug for at blive stimuleret, hvis den er meget inden for. Det kan den blive med et kradsebræt.

Et kradsebræt er typisk en lav pæl, der er beklædt med noget meget rug stof, som katten kan hvæse sine klør på. Selv en voksen kat, der måske har haft en forkærlighed for at hvæse sine klør på din sofa, lærer lynhurtigt at bruge kradsebrættet i stedet. Det er nemlig bedre at hvæse klør på. Når katten hvæser klør, så filer og renser den negle. Det er derfor en nødvendighed for katten at gøre.

Det er særligt godt med et kradsebræt, når du har indekatte, da katten vil hvæse negle. Du kan dog med fordel også anskaffe dig et kradsebræt til dine udekatte eller til de katte, der både er inde og ude. Kradsebrættet gør nemlig også, at katten ikke hvæser klør på dit elskede kastanjetræ eller på noget plankeværk.

Kradsebræt og legetøj

Har du en kat, der rigtig godt kan lide at lege, så bør du anskaffe dig et kradsebræt og kombineret legetøj. Kradsebræt er typisk bare en rund, lav pæl på det bræt. Der findes dog mange forskellige slags, hvis du også vil finde et, som din kat kan lege på. Du kan få kradsebræt med en lille top på, hvor katten kan hoppe op og du kan få kradsebræt med dinglende legetøjsmus.

Find et kradsebræt her

Find alt din kat behøver her:

Alt til katten: Whiskas, legetøj og kradsetræ

Alt til kæledyret

 

Leave a Comment