Et kaninbur er i dag meget mere end bare en firkant

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Kanin, Tilbehør | Tags: , ,
Tag kaninen med ud en varm sommerdag (foto lavprisdyrehandel.dk)

Tag kaninen med ud en varm sommerdag (foto lavprisdyrehandel.dk)

Hvis du skal ud og købe et nyt kaninbur for første gang, eller måske skal til at have det gamle skiftet ud, så er der faktisk mange muligheder i forhold til kaninbure, du måske skal overveje. For et kaninbur er ikke længere bare en kvadratisk kasse lavet af net, hvor din kanin så kan løbe rundt i meget små cirkler. Et kaninbur kan i dag fås i mange forskellige størrelser, farver og faconer. Det lyder måske absurd, at man skal gøre sig nogle ekstra tanker i forhold til sit køb af kaninbure, men sådan tænker du kun, fordi du ikke ved, hvad markedet indeholder af huse til kaniner.

 Hvad med et toetagers kaninbur?

Overskriften lyder måske som en joke, men det er langt fra en spøg. Det er nemlig muligt at købe kaninbure, der ligner et almindeligt hus på en prik. De kan både fås med et skråtag, så regnen let løber væk fra huset, men også med små vinduer og en hoveddør, der er kopieret direkte fra et rigtigt hus – dog i kanin størrelse. Det er også muligt for din kanin, at få sig et hus i to etager, hvor for eksempel første etage er mere lukket og mørk, så kaninen kan ligge og sove i fred. Nede i stuen er der så mere åben udad til. Imellem etagerne går der så en lille trappe, som kaninen kan gå op og ned ad.

Traditionelt er godt

Det skal dog siges, at du sagtens kan undgå et parcel-kaninhus hjemme i haven. De helt klassiske kaninbure findes stadig, og det er også dem, der bliver solgt flest af. Så du kan selvfølgelig bare vælge det traditionelle bur, og så måske fylde det med noget sjovt kaninlegetøj, så din behårede lille ven er godt underholdt, når den ikke leger ude på græsplænen sammen med dig eller dine børn.

Du kan læse mere om kaninbur her.

Læs også:

Kaninfoder giver uden tvivl de sundeste kaniner

Et godt marsvinebur er vigtigt for dine marsvins velvære

One Comment to “Et kaninbur er i dag meget mere end bare en firkant”

  1. Pingback: Kanin bure findes i alle størrelser

Leave a Comment