En kattelem er designet til at glæde katte og mennesker

Author: Rasmus Dyrbo Mikkelsen | Category: Katte | Tags: , , ,
En kattelem er ofte den letteste løsning (foto lavprisdyrehandel.dk)

En kattelem er ofte den letteste løsning (foto lavprisdyrehandel.dk)

I gamle dage byggede man en voldgrav omkring middelalderbyerne. Den eneste måde man kunne komme ind og ud på var over broen, som kunne trækkes op om aftenen. Det var en af de sikreste måder både at kunne kontrollere, hvem der kom ind og ud, og hvornår på dagen det skete. Med en voldgrav og en bro kom kun de rigtige ind og ud.

En kattelem svarer lidt til en bro over en voldgrav. Godt nok står man ikke vagt ved en kattelem, men den har den funktion, at den beskytter mod udefrakommende uden at forhindre katten i at gøre, som det passer den.

Søvn og liv

Vægter man sin kats frihed og selvstændighed højt, vil man nok synes om en kattelem. En kattelem tillader ens kat at rende ind og ud, når det passer den på dagen. Det betyder, at man ikke længere behøver at lukke op for den midt på natten. Mange katteejere oplever dette som den største gene i at have kat, og det er forståeligt. For det er nogle gange sjældent til at forudsige, hvornår katten har lyst til at rende ind og ud. Disse spontane ind og udhop kan være et stressende element for nattesøvnen. Hvis man går rundt med en sådan følelse, er en kattelem en smart løsning. Den lader katte og mennesker passe sig selv, når de har lyst til det.

Hemmelig indgang

En kattelem kan meget smart installeres i en kælder for eksempel, hvor det kun er ens egen kat, der ved, at der er en indgang. Så kan man slippe for, at fremmede katte træder ind og ud. Kun huskatten har lov til gå igennem VIP-indgangen, og det skal nok blive en succes efter et par rolige nætter for ejeren. Det er garanteret.

One Comment to “En kattelem er designet til at glæde katte og mennesker”

  1. Pingback: Køb en kattelem fordi din kat fortjener frihed

Leave a Comment